Obres a l'inici de la Rambla Anselm Clavé per fer-ne un espai renaturalitzat

Obres a l'inici de la Rambla Anselm Clavé per fer-ne un espai renaturalitzat
Clica per veure una imatge virtual del projecte.

Comencen les obres de renaturalització de la Rambla Anselm Clavé, des del carrer Dr. Carulla fins a la ctra. d’Esplugues, corresponent a la part superior de la via. Es tracta d’un espai estratègic per al projecte de transformació de la ciutat, Cornellà Natura, ja que consolida aquesta part de la Rambla com a zona de vianants i incorpora aquest nou entorn naturalitzat a la plaça de l’Església.

S’incrementen en 206 m2 els espais vegetals amb elements arbustius, alhora que es millora la recollida i gestió de les aigües. Es manté l’arbrat existent, de fulla caduca, que aporta ombra i frescor durant els mesos d’estiu i permet la radiació solar durant l’època més freda. Pel que fa als nous paviments, es construeixen amb peces prefabricades de formigó col·locades a junta oberta per permetre la infiltració de l’aigua de pluja, de manera que fomenten la permeabilitat de l’entorn. Aquesta separació també permet la plantació amb una barreja de llavors per aportar més sensació de verd a l’espai. A més, s’hi incorporen tres Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDs), plantats amb vegetació arbustiva, per evitar l’escorrentia de les aigües en cas de pluges fortes. De la mateixa manera, es renova el mobiliari urbà de l’àmbit, les lluminàries i el sistema de reg per reduir els consums i fer-los més eficients.

 

Tres espais de natura i benestar

Es creen tres espais destinats a l’estada, al descans i al joc:

  • Al nord, un espai de trobada a l’entorn del nou equipament municipal, el quiosc “Mou-te al punt”.
  • Al centre, un espai més gran destinat al descans amb alguns elements d’exercici, com, per exemple, els pedals enfront dels bancs.
  • Al sud, s’ubiquen nous bancs i taules per jugar a escacs.

L’obra té una durada prevista de 3 mesos i un pressupost de prop de 254.000 euros, dels quals uns 200.000 euros seran finançats pels fons NextGenerationUE.

Per a qualsevol dubte o consulta podeu enviar un correu a: obresrambla@aj-cornella.cat

 

Objectius del projecte
• Reorganitzar l’espai funcional, potenciant la transversalitat i optimitzant l’espai d’ús
• Generar un nou espai naturalitzat al centre del municipi
• Incrementar la qualitat ambiental i el confort tèrmic
• Adaptar l’entorn urbà als nous escenaris climàtics
Aspectes ambientals
• Millora i increment en 206 m2 del verd urbà
• Augment de la superfície permeable
• Augment de la biodiversitat
• Reducció de l’efecte illa de calor a l’entorn.