Precaució davant les fortes ventades

En previsió de possibles ventades durant avui divendres, cal recordar que és necessari extremar la precaució i seguir els habituals consells de seguretat relacionats amb aquest fenomen meteorològic, tot i que per ara no hi ha una situació d'alerta activada.

 

Consells d'autoprotecció per a la població:

A casa
* Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
* Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
* Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, la decoració nadalenca, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
* No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
* Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Més informació

  Consells d'autoprotecció en cas de ventades (Procicat)

  Protecció Civil Cornellà