Prop de 300 denúncies realitzades durant el mes d'agost per incomplir les mesures de seguretat per la COVID-19

Prop de 300 denúncies realitzades durant el mes d'agost per incomplir les mesures de seguretat per la COVID-19
Guàrdia Urbana de Cornellà

Durant el mes d'agost la Guàrdia Urbana de Cornellà ha seguit vetllant pel compliment de les restriccions i les mesures excepcionals relacionades amb la situació d'alerta sanitària per l'epidèmia de COVID-19. Aquestes restriccions estan encaminades a evitar el risc i l'augment de contagis d'aquesta malaltia. 

La Guàrdia Urbana ha interposat fins a 267 denúncies durant el mes d'agost. La majoria d'elles corresponen a denúncies per consumir begudes alcohòliques a la via pública (118) i per reunir-se grups de persones amb aquesta mateixa finalitat (47). En 5 casos, s'han posat denúncies a establiments per sobrepassar l'espai de taules autoritzat.

Així mateix, i en compliment del Decret-Llei 30/2020 de 4 d'agost, s'han imposat 90 denúncies per l'incompliment de l'obligació de dur mascareta. I fins a 7 denúncies corresponen a l'incompliment manifest de mantenir la distància física entre persones a la via pública o bé dins d'establiments.

Cal recordar que un decret de la Generalitat prohibeix les reunions de més de 10 persones, posa limitacions a l'activitat i aforament de bars, restaurants i altres establiments d'oci, i que el consum d'alcohol a la via pública està vetat amb caràcter general a tot Catalunya, exceptuant locals o espais autoritzats. La mascareta és obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat, a la via pública i en espais exteriors, en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic, i al transport públic.

El règim sancionador per aquests i d'altres incompliments està fixat pel Decret-Llei 30/2020.