Prop de 400 places de caràcter social als casals infantils d'estiu

L’Ajuntament de Cornellà impulsa novament aquest estiu diversos casals socials per oferir una alternativa de lleure als infants durant les seves vacances escolars i, a la vegada, garantir-los un àpat digne al dia, fomentant el seu benestar emocional. L’Ajuntament preveu destinar aquest any més de 120.000 euros a ajuts per a activitats d’estiu adreçades a famílies que tenen més dificultats socioeconòmiques, atenent prop de 400 infants en situació de  vulnerabilitat en els diferents casals d’estiu i colònies que s’organitzen a la ciutat durant els mesos de juliol i agost.

En aquest sentit, 360 nenes i nenes tindran subvencionat el casal d’estiu, i d’aquests, uns 260 s’acolliran al servei d’àpat digne. Enguany, els casals de la ciutat també comptaran amb una dotzena d’infants procedents d’Ucraïna que es troben acollits a Cornellà. Durant el mes de juliol, aquest servei social  s’integra dins de l’oferta ordinària de casals i de colònies, però, durant l’agost, hi haurà dues propostes inclusives: el casal Un Agost a Can Padró i el casal de Sant Ildefons. 

El casal de Can Padró l’organitza l'associació Can Padró (que formen diferents entitats del barri del Pedró), i el casal al barri de Sant Ildefons és gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons, amb el suport d’altres entitats. Els dos casals oferiran activitats de lleure socioeducatiu, a més d’incloure un àpat saludable diari.