Refugis climàtics i altres mesures per protegir-se de la calor

La ciutat es prepara per passar l’estiu, una època de l’any que ja ha començat amb unes temperatures prou elevades. Per evitar la xafogor i els cops de calor, hi ha diferents opcions a Cornellà que permeten gaudir d’aquesta estació de la manera més fresca possible. Les piscines exteriors, els parcs i els refugis climàtics són opcions que permeten rebaixar la sensació de calor.

Un dels col·lectius que més preocupa són les persones grans i per això, l’Ajuntament, en coordinació amb la Creu Roja, ha posat en marxa, un any més, la campanya ‘Cop de Calor’ amb la qual s’atendrà telefònicament i es farà seguiment al voltant de 4.700 persones grans o que viuen soles en situació de vulnerabilitat, oferint consells i pautes per evitar els efectes de la calor. Els educadors cívics també alerten durant l’estiu les persones que passegen per la ciutat.

 

Refugis climàtics exteriors i interiors

L’any passat es van senyalitzar els espais exteriors més adients per fer front a les altes temperatures al parc del Canal de la Infanta, el parc de Can Mercader i el parc de Rosa Sensat. Per a la tria, s’ha tingut en compte la presència destacada d’arbres i altra vegetació, accés a fonts i punts d’aigua, elements que generen ombres com tendals i pèrgoles. Aquests factors esmorteeixen les temperatures i generen espais frescos.

Aquest any s'hi han afegit els refugis interiors, espais climatitzats que presenten unes condicions de temperatura regulades per assegurar el confort climàtic a les persones usuàries. S’han habilitat espais a les cinc biblioteques municipals perquè puguin donar aquest servei a la població més vulnerables, infants i gent gran. Tres d'elles són obertes cada tarda, de dilluns a divendres, durant el mes d'agost: biblioteca Central, biblioteca Marta Mata i biblioteca Sant Ildefons.

Més informació al web de l'AMB

 

Consells davant l'augment de les temperatures:
• Evita fer exercici en les hores de més calor
• Tria aliments frescos i hidrata’t sovint
• Al carrer utilitza barret o gorra i roba lleugera i de colors clars
• Fes que els infants i la gent gran beguin aigua sovint
• A casa, durant el dia, tanca les finestres on toca més el sol
• Si ets al carrer, procura caminar per l’ombra o estar sota un para-sol