Restricció a la mobilitat els caps de setmana i noves mesures per contenir els contagis de la COVID-19 a Cornellà

S'aproven noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19, recollides en la resolució aprovada pel Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) del 29 d'octubre.

Des d'ahir dijous 29 d'octubre és vigent un nou paquet de mesures per evitar la propagació de la malaltia COVID-19 a Cornellà de Llobregat i a tot Catalunya, que per exemple inclou restringir la mobilitat fora del municipi durant el cap de setmana, i també noves limitacions a les activitats comercials i d'oci. Aquestes són algunes de les més destacades pel que fa a la mobilitat:

 • No es pot entrar ni sortir de Catalunya, excepte en casos d’urgència sanitària, per motius laborals, cura de persones vulnerables, retorn al domicili habitual i altres causes de força major degudament justificades.
 • Durant el cap de setmana no es pot entrar ni sortir del municipi des de les 6.00 hores de divendres fins a les 6.00 hores de dilluns, amb les mateixes excepcions.
 • Es restringeix la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores, excepte en els mateixos casos i per a l’adquisició de productes farmacèutics i la cura d’animals de companyia (de 4.00 a 6.00 hores).
 • Es limiten les trobades a un màxim de sis persones.
 • Es recomana reduir els desplaçaments fora del domicili en la mesura del possible.
 • Excepcionalment, amb motiu de la celebració de Tots Sants, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es permetran els desplaçaments dins de la comarca per visitar els cementiris.
 • Es recomana limitar al màxim la mobilitat de les persones treballadores, prioritzar el treball a distància i afavorir la flexibilitat horària.

Lògicament la normativa també preveu excepcions i permetre els desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar, per exemple amb un Certificat autoresponsable.

COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'EMERGÈNCIA DEL PROCICAT

 

El context en què es prenen aquestes mesures és una situació sanitària extremadament greu, crítica, amb més de 30.000 casos declarats de COVID-19, 2.387 persones ingressades, de les quals 434 són a les UCI. El Procicat ha assenyalat que hi ha els primers indicis de què el ritme de reproducció de les infeccions es comença a alentir, fet que s'explicaria per les primeres mesures de control preses fa dues setmanes. Però per tal de frenar-lo, és necessari prendre més mesures i més contundents. L'objectiu d'aquestes importants limitacions de la mobilitat és evitar tota interacció social no necessària.

Aquestes són algunes de les mesures per sectors que són vigents des del 29 d'octubre. Consulteu la normativa aprovada per a més detalls:

 • Activitats culturals i recreatives: tanquen cinemes, teatres, sales de concert i auditoris. També espais infantils lúdics en interior, bingos, sales de joc, casinos. Els museus i sales d'exposició poden continuar oberts amb l'aforament al 33%. També poden continuar oferts els parcs infantils exteriors. L'accés a les biblioteques es limita a la recollida i lliurament de documents reservats per al préstec.
 • Esports: tancades les instal·lacions esportives excepte entrenaments i competicions professionals. Es permet l'activitat esportiva a aire lliure en municipis colindants.
 • Comerços i centres comercials: 30% de l'aforament en establiments de menys de 800m2. Tancats centres comercials excepte farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i alimentació que es trobin a dins.
 • Hostaleria i restauració: tancats bars i restaurants, només lliurament a domicili fins a les 23 hores o recollida amb cita prèvia. Els restaurants dels hotels han de ser d'ús exclusiu per als clients.
 • Ensenyament: obertes escoles i instituts. A Batxillerat i Cicles Formatius, es reduirà l'activitat presencial. Suspeses les activitats extraescolars i esportives no organitzades pels centres educatius.
 • Actes religiosos i cerimònies civils: 30% de l'aforament.

 

Normativa aplicable

RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

DECRET 127/2020, de 25 d'octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID19

Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2

Més informació sobre el Certificat autoresponsable (descarrega en pdf o word)

 

Més informació al web de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya