Resultats a Cornellà de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14F

El PSC s'imposa amb claredat i supera el 40% de vots.

El diumenge 14 de febrer se celebraven les eleccions al Parlament de Catalunya. Un total de 62.769 veïns i veïnes de Cornellà estaven cridats a les urnes. La participació ha estat finalment del 50%, amb 31.021 vots vàlids totals, notablement més baixa que l'any 2017, quan va assolir el 81%. La jornada ha estat marcada per la pluja i també per les mesures de seguretat preparades per evitar qualsevol risc de contagi als col·legis electorals, en el marc de la pandèmia de Covid-19. De tota manera, no hi ha hagut cap incidència destacada ni en la constitució de les meses ni en el transcurs de la jornada.

El partit més votat a Cornellà ha estat el PSC, amb el 40,09%% dels vots. El segueixen ERC, amb el 15,11%, En Comú-Podem, amb el 10,99%; VOX, amb el 9,24% dels vots, Ciutadans amb el 8,00%, JxCAt amb el 5,72%, el PP amb el 4,27% i la CUP amb el 3,81%. La resta de candidatures estan per sota de l'1% del vot vàlid.

Des de la web municipal podeu consultar els resultats provisionals al nostre municipi, per districtes, col·legis i meses electorals, així com per candidatures presentades. L'Ajuntament de Cornellà també ofereix a la mateixa pàgina una completa base de dades amb informació de tots els comicis municipals, autonòmics, generals i europeus que ha viscut la ciutat de Cornellà des de 1979.

Cornellà està dividida en sis districtes censals, on es distribueixen un total de 16 col·legis electorals. El Districte 1 està format pels barris Centre i Riera; el Districte 2 correspon a Almeda; el tercer pertany al Pedró i Fontsanta-Fatjó; el Districte 4 inclou la Gavarra i Lindavista; el cinquè equival a Sant Ildefons Oest i el Districte 6, a Sant Ildefons Est

http://eleccions.cornella.cat  |  https://eleccions.cornella.cat/Resultats.aspx