S'activa l'alerta de Protecció Civil per inundacions i fortes pluges entre divendres i dissabte

També hi ha previstes fortes ventades durant aquests dies.
S'activa l'alerta de Protecció Civil per inundacions i fortes pluges entre divendres i dissabte
Cal extremar la precaució davant el vent i la pluja.

D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, s'espera que durant divendres 27 i dissabte 28 es puguin superar els llindars d’intensitat (20 mm en 30 min) i acumulació de pluja (100 mm en 24 hores), així com d’estat de la mar (onades > 4 metres).

Es preveu que les superacions d'intensitat de pluja es donin en primer lloc al sud de Catalunya durant la tarda de divendres, estenent-se en direcció nord fins a les comarques del litoral i prelitoral central fins al migdia de demà. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de ratxes molt fortes de vent.

Per aquesta mateixa raó, correspon posar el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta. S'espera durant dijous i divendres un episodi de vent de component Est d'intensitat moderada però sostinguda. L'afectació es preveu sobretot al litoral central i dissabte al matí es preveu que s'estengui a totes les comarques del quadrant nord-est del país. Es preveu que se superin els 72 km/h a l'àrea metropolitana de Barcelona, entre d'altres.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions

I també consells d'autoprotecció per a la població pel vent: http://interior.gencat.cat/ventades

 

 Mantingueu-vos informats al compte de Twitter del Procicat i al compte de Protecció Civil de Cornellà.