Setmana d'activitats per sensibilitzar la població contra la violència masclista

Campanya 'Cornellà posa la lupa' a xarxes socials amb vídeos i càpsules informatives amb motiu del 25-N.
Setmana d'activitats per sensibilitzar la població contra la violència masclista
Lectura del manifest a la plaça de l'Església.

La lluita contra la violència masclista continua sent un dels eixos principals del govern municipal. Amb aquesta premissa, l'Ajuntament de Cornellà, juntament amb el Consell Municipal de les Dones, la Plataforma ciutadana contra la violència masclista i les diferents entitats de la ciutat, han elaborat un calendari d'actes emmarcats en la commemoració del 25-N, Dia internacional l'eliminació de la violència contra les dones. A través de la pàgina web www.cornellaposalalupa.cat es difondran vídeos i càpsules amb l'objectiu de sensibilitzar contra la violència adreçada a les dones, aprofundir i posar especial atenció en la detecció, actuació i acompanyament dels diferents tipus de violència.

 

Agenda:

Dimarts 23 de novembre

CONFERÈNCIA SOBRE VIOLÈNCIES INVISIBLES
Centre d’Informació i Recursos per a les Dones, 17.00 h
A càrrec de Marta Doblas, psicòloga del CIRD.

Dijous 25 de novembre

LECTURA DEL MANIFEST
Pl. de l’Església (en cas de pluja, al Patronat Cultural i Recreatiu), 18.30 h
Hi participen: el professorat de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas, la XAJI, alumnat de Primària del col·legi Antoni Gaudí i la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista.

Dissabte 27 de novembre

¡SILENCIO!, DE LA CIA. BARCELONA BALLET FLAMENCO
L’Auditori, 20.00 h
Entrades a través de https://auditoricornella.com/

Diumenge 28 de novembre

VIII MARXA 'EL BAIX LLOBREGAT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA'
Pl. de l’Església, 10.30 h
Organitza: Consell Comarcal del Baix Llobregat i Ajuntament de Cornellà.

 

ATENCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de Cornellà, creat fa més de 25 anys, va ser pioner a la comarca en l'impuls de polítiques preventives dassessorament a les víctimes de violència de gènere i els seus fills. Durant el que portem de any, ha atès un total de 183 dones per aquest tema, la meitat de les quals tenen entre 30 i 45 anys.

ELS JOVES CENTREN LA COMMEMORACIÓ DEL 25-N
Els joves són protagonistes d'aquesta campanya i per això, la Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat hi té un paper destacat. La XAJI està formada per l'alumnat de tots els instituts de Cornellà i participa a les sessions de prevenció i en les activitats de sensibilització que es duen a terme durant el mes de novembre en aquests centres educatius, a més d'intervenir en l'acte central del 25 -N.

RENOVAT EL COMPROMÍS AMB L'OBSERVATORI DE LES DONS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
L'Ajuntament de Cornellà manté el seu compromís amb l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació a través de les seves polítiques públiques. Aquesta entitat ha commemorat recentment el vint aniversari amb una jornada on es va analitzar, entre altres aspectes, el tractament mediàtic de les violències masclistes.