S'incorpora el servei de parades intermèdies a demanda a l'autobús nocturn N13

S'incorpora el servei de parades intermèdies a demanda a l'autobús nocturn N13
Línia N13 d'autobusos nocturns.

A partir del 17 de setembre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el servei de parada intermèdia a demanda de Nitbus a la línia N13 al seu pas per Cornellà. Concretament, en aquest municipi, aquest servei s’ofereix en el tram comprès entre l’eix de la ctra. de l’Hospitalet que transcorre pel barri d’Almeda, les avingudes dels Alps i de Can Corts, el c. de Montserrat Roig, i la ctra. de Sant Joan Despí, al barri de Fontsanta-Fatjó.

Plànol de la línia N13

El sistema de funcionament de les parades intermèdies a demanda del Nitbus requereix avisar el conductor o conductora del lloc aproximat on es vol fer la parada (quan no sigui una parada programada en la línia nocturna), sempre dins de la ruta oficial de la línia, perquè pugui decidir el lloc més segur per aturar-se. La baixada a demanda fora de parades oficials es farà per la porta davantera, i en trams urbans on el vehicle pugui parar arrambat a la vorera o sobre passos de vianants.

Coincidint amb l’inici de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, Cornellà de Llobregat i l’AMB activen aquests dies nous serveis metropolitans de mobilitat sostenible al municipi amb l’objectiu de seguir creant alternatives de mobilitat i impulsant el canvi d’hàbits. A més del servei de parada intermèdia a la línia N13, dilluns es posarà en funcionament un nou aparcament P+R al Llobregat Centre.

Més informació a la nota de premsa (AMB)

 

L'inici del servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus es remunta a fa tres anys i actualment l’AMB ja disposa de 9 línies de Nitbus amb parades intermèdies a demanda. Les següents:  N1, N6, N8, N9, N13, N14, N16, N17 i N18. Fins ara, la que ha rebut més demandes de parada intermèdia és la línia N1, amb una mitjana d'entre 20 i 25 demandes al mes. L'AMB recorda que el servei de Nitbus és el bus nocturn de la metròpolis de Barcelona i arriba a 18 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb una freqüència de pas de 20 minuts. Actualment, consta de 19 línies.