Toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada des de divendres 16

Des d'avui divendres 16 de juliol s'aplica a Cornellà de Llobregat i a 160 municipis més de Catalunya un toc de queda nocturn, entre la 1.00 i les 6.00 h de la matinada, com a mesura extraordinària per intentar contenir l'important augment de contagis de la Covid-19 que hi ha hagut durant les darreres setmanes.

El govern de la Generalitat ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’aval per aplicarel toc de queda a Catalunya als municipis amb més incidència de la Covid-19. Són un total de 161 municipis catalans de més de 5.000 habitants, entre els quals hi ha Cornellà de Llobregat, i que tenen una incidència que supera els 400 casos per cada 100.000 habitants la darrera setmana. El govern ha demanat l’aplicació del toc de queda per un període d'una setmana, i puntualitza que la mesura és revisable per fer entrar o sortir municipis de la llista segons evolucionin les dades de covid-19 cada set dies. Amb tot, preveu que la mesura s’hagi d’allargar un mínim de tres setmanes.

Durant aquest horari, la ciutadania té restringida la llibertat de moviment i també implica la prohibició de romandre en llocs públics. En definitiva, obliga els habitants d’un territori a quedar-se a casa en un horari en concret, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar.

Cal recordar que hi ha vigents altres mesures restrictives, com la limitació de trobades a 10 persones, excepte que siguin convivents (tant en l'àmbit públic com el privat), i que no es pot menjar ni beure en grup a l'espai públic. La restauració pot obrir fins a les 0.30 hores, i la mascareta és obligatòria en tot moment excepte quan es menja o es beu.

 

Detall de les restriccions a tot Catalunya

Mesures per a la contenció de la COVID-19

 

Més informació

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

 

RESOLUCIÓ SLT/2212/2021, de 13 de juliol