Una alumna de Cornellà guanya el concurs de treballs de recerca sobre salut de Catalunya

Una alumna de Cornellà guanya el concurs de treballs de recerca sobre salut de Catalunya
Núria González (cedida).

L’alumna de l’Institut Francesc Macià de Cornellà, Núria González Cuesta, ha guanyat el concurs XVI Premi PRBB de Recerca en Ciències de la Salut i de la Vida adreçat a estudiants de batxillerat. El premi el convoca la Facultat de Ciències de la Universitat Pompeu Fabra i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) amb el propòsit comú d’incentivar la recerca en ciències biomèdiques.

Dels més de 200 treballs seleccionats de tot el país, el jurat va triar el de la Núria, “Intel·ligència artificial aplicada al diagnòstic precoç del melanoma”. L’alumna va aprendre a programar des de zero per poder desenvolupar un programa informàtic que pot identificar si una lesió de la pell és o no un melanoma a partir d’una imatge presa amb una càmera o un smartphone. Així doncs, va demostrar que un sistema d’intel·ligència artificial pot diagnosticar amb molta precisió i velocitat el càncer de pell.

Aquest treball també va merèixer el 1r premi de la Mostra de Treballs de Recerca, que organitza de l’Ajuntament de Cornellà, branca científico-tecnològica.

 

Més informació a la web de l'Institut Francesc Macià

La Núria explica el seu treball a la web del Mapa de Coneixement del Citilab