11 de setembre, Diada cada cop més a prop de la normalitat

Demà celebrarem de nou la Diada de l’11 de setembre a Cornellà, i de nou, marcada per la pandèmia. L’ofrena institucional estarà limitada als representants de la corporació, encara que totes les entitats poden fer l’ofrena floral al llarg del matí al davant del monument commemoratiu de la plaça de l’Església. És una limitació, prudent, que esperem deixar aviat enrere, si la Covid19, cada cop més sota control, acaba per donar-nos treva o fins i tot, esperem-ho així, que passi a la història.

Celebrem la Diada de Catalunya, confiant en una comunitat que necessita mirar endavant, recuperant la normalitat del consens en tots els àmbits, prendre decisions amb els avantatges i inconvenients que implica una gestió responsable, acompanyant a les seves institucions i marcant una visió de futur àmplia comunitàriament, ambiciosa socialment, i de progrés econòmic.

La Diada, a més, com cada any, arriba en el moment del retorn de les vacances, i dona pas, entre altres coses, al començament del curs escolar, d’aquest “reinici” que hauria de servir per començar a treballar amb la màxima normalitat. Encara que això també va acompanyat de vells entrebancs, el soroll de les declaracions efímeres, o els tuits radicalitzats, res efectiu per afrontar els fets i assenyalar les propostes, en fi, molt conscient de la dificultat d’evitar-ho, acostumats a que formi part del nostre dia a dia prou complicat i complex de gestionar.