25N, la lluita continua

Aquesta setmana, diferents actes ens focalitzen en la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència Masclista, i divendres, a la plaça de l’Església, farem l’acte institucional amb la lectura del manifest.

La esgarrifosa realitat al voltant del maltractament i els feminicides no ens permeten ni un punt de relaxació, portem al voltant de 40 dones mortes en el que va d’any. Es tracta d’un problema social molt greu i d’una responsabilitat que hem d’afrontar amb polítiques supramunicipals, i que nosaltres, com a administració local, hem de tractar de pal·liar i prevenir amb polítiques properes, amb el treball transversal d’informació i atenció a les víctimes i, alhora, fent una tasca de conscienciació i informació amb els i les joves als centres educatius, i en general amb la implicació de tota la ciutadania per revertir les dades que dia rere dia ens sacseja i ens remou.

Hem de ser inflexibles, i treballar des de la conscienciació, des de l’educació i des de tots els plànols socials homes i dones, amb totes les eines legals i d’atenció al nostre abast. Cornellà, com sempre, seguirà posant la lupa, treballant i alçant la veu perquè en un futur aquesta xacra desaparegui.