25N: Viure sense por i en igualtat

“Vull viure sense por“, “Ens volem vives“, “Ni una menys“… Segur que ens sonen aquestes frases, aquests crits de lluita que s’utilitzen quan ens manifestem per denunciar la violència masclista, aquesta barbàrie que ens sacseja cada vegada que passa. És important donar-hi visibilitat i denunciar els feminicidis amb contundència, és necessari el compromís social i institucional i continuar avançant des de la legislació i les polítiques públiques.

A Cornellà, el nostre compromís existeix des de fa molts anys amb la creació de recursos i mecanismes de prevenció i d’acompanyament a dones que pateixen violència masclista, amb polítiques transversals articulades des del Departament d’Igualtat, els serveis socials i els cossos de seguretat; però també amb el desenvolupament d’eines pioneres com l’app de Seguretat o millorant els nostres espais públics per fer-los més accessibles i segurs.

La conscienciació també és bàsic i, en aquest camí, és crucial tenir present els joves, la mirada dels quals ha de centrar-se en el respecte i la igualtat. Per això, el nostre esforç també els inclou i els fa partícips. La creació de la XAJI (Xarxa Activa de la Joventut per a la Igualtat) ens permet introduir fórmules de diàleg amb ells. Al llarg de l’últim any s’han dut a terme a la ciutat diferents tallers sobre igualtat i violència masclista, als quals han assistit més de 2.000 joves de secundària i dels instituts. Petits passos que van sumant.

Aquest any, a més, coincidint amb els actes del 25N , ens hem sumat a la campanya del Banc Vermell, una iniciativa internacional que pretén prevenir, informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis i que compta amb 750 bancs instal·lats a 6 països com ara l’Argentina, Itàlia i Mèxic.

Per donar visibilitat a la campanya aquesta setmana els joves de la XAJI pintaran alguns bancs de la ciutat de color vermell, per recordar-nos, cada dia, els feminicidis. També divendres, a les 18h, a la plaça de l’Església, farem la lectura del MANIFEST INSTITUCIONAL, i es portaran a terme diferents activitats de reivindicació i denúncia, perquè no ens podem aturar en aquesta lluita.  Hem de continuar treballant junts, homes i dones, per progressar cap a una societat igualitària i lliure i per erradicar aquesta xacra social.

Agenda d'Activitats 25-N