8M: Aixequem la veu per una societat igualitària

Les dones són un dels col·lectius més afectats d'aquesta pandèmia. S'ha agreujat la vulnerabilitat de dones confinades amb els seus maltractadors, de les que depenen de feines precàries, de l'economia submergida, de les que es dediquen a les cures de persones grans...Si en circumstàncies normals ja partien de situacions d’inferioritat, ara encara més. La pobresa, com indiquen les estadístiques, té nom de dona, malauradament.

Per això, una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades en cap àmbit. Hem de continuar aixecant les veus, en tots els fòrums, a tots els nivells socials, i  no només avui, sinó sempre, cada dia. Tots hem d’aportar el nostre granet de sorra: a la feina, al nostre entorn familiar i social, als centres educatius, a les empreses i a les institucions. I per fer-ho realitat, necessitem governs feministes, i homes i dones lluitant junts per una societat igualitària, oberta, lliure i inclusiva.

Nosaltres, des del govern municipal, treballem dia a dia per fer-ho realitat des dels nostres àmbits d’actuació i amb les nostres competències. Defensem els drets de les dones, perquè estem convençuts i creiem en aquesta igualtat real, i treballem amb polítiques transversals, i des de la corresponsabilitat i la col·laboració amb tots els agents socials.

Necessitem un futur on el gènere no marqui cap frontera. Necessitem que les joves i els joves prenguin el relleu de la reivindicació i siguin realment els impulsors d’un canvi de paradigma cap a una societat on es valori a la persona, el talent, l’esforç, la capacitat i els valors humans. Necessitem avançar, i només quan homes i dones siguin iguals en tots els àmbits serem capaços de dir que som, realment, societats avançades i capdavanteres.

El masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat reals.  Hem d’educar en igualtat i governar per la igualtat. Aquest any no podrem sortir al carrer, però la nostra veu s’ha d’escoltar ben fort.

Podeu consultar AQUÍ les activitats programades a Cornellà