A les portes d’un Nadal diferent

No recordo un any tan atípic a la ciutat durant les festes de Nadal. La incertesa i l’evolució de la pandèmia marquen l’agenda d’un 2020 que tots volem que acabi. I que acabi el millor possible és part de la nostra responsabilitat personal, mantenint les mesures de seguretat en les trobades familiars i no baixant la guàrdia amb els nostres avis i àvies. Però malgrat això, i sempre amb el màxim respecte per la normativa vigent en cada moment en matèria de  seguretat i sanitària, hem de gaudir de les Festes, tant com puguem, i per fer-ho hem definit un programa d’activitats que mantingui l’esperit nadalenc, principalment entre els més petits.

Tots els infants han rebut a les escoles una carta del Mag Maginet on explica com seran i com el poden ajudar perquè  els  Reis d’Orient puguin arribar a la ciutat.

El Campament Oriental s’instal·larà aquest any a la Fira de Cornellà, més dies, del 28 de desembre, excepte el dia 31, i fins el dia 4 de gener, perquè l’aforament serà limitat i volem que el màxim de nens i nenes hi puguin accedir. També es faran espectacles a patis escolars, igualment  amb totes les mesures. I finalment, la  Cavalcada, serà diferent, de fet, a Cornellà sempre ho ha estat. Els Reis d’Orient  i el seu seguici convertiran la Nit de Reis en un passeig d’il·lusió i nous desitjos. A l’avinguda del Maresme, entre 18 i les 21.30 h,  plantaran les seves carrosses i juntament amb el Mag Maginet, la Fada Ondina i els seus ajudants ens saludaran des de la distància.

Aquest any més que mai hem d’intentar que el Nadal ens torni l’esperança en nosaltres, en la importància de valorar el que tenim, en ser solidaris i mostrar que la vida és un camí per aprendre i per superar obstacles. Com deia Júlio Cortázar: ‘L’esperança pertany a la vida, és la vida mateixa defensant-se’.