Ajudes al petit comerç i professionals autònoms

Una de les conseqüències que ha generat la pandèmia de la COVID19 ha estat el sacrifici que han hagut de suportar els petits comerciants i els professionals autònoms, que amb totes les mesures restrictives que s’han adoptat,han patit unes pèrdues econòmiques que fan perillar la seva continuïtat.

Des del minut zero de la pandèmia ja vam tenir en compte des del consistori aquesta situació  i per això, vam començar a activar mesures com la suspensió temporal dels impostos i taxes municipals, o el suport administratiu  per poder assessorar en la tramitació d’ajudes estatals, entre altres coses; impulsant un Pla de Xoc de 3,6 milions d’euros, per evitar la fractura econòmica i social de la ciutat.

Després de l’estiu, i amb la voluntat de dinamitzar el sector comercial local, vam posar en marxa una altra iniciativa:  les targetes moneder per incentivar el consum de la població en el comerç de proximitat, una iniciativa que encara està en marxa i està funcionant.

 Però les noves mesures adoptades fa unes setmanes per frenar els rebrots, amb la paralització del sector de la restauració, els centres d’estètica,  o la reducció de l’aforament a botigues i comerços, feien necessari prendre noves accions per garantir la supervivència d’aquests negocis, i preservar l’estabilitat econòmica de les famílies que hi ha darrera i la cadena de proveïdors que els serveixen.

Per aquesta raó, després d’estudiar  fins a on podíem arribar amb els nostres recursos  per donar suport al comerç local, a les microempreses i autònoms, hem aprovat un programa de subvencions amb una doble vessant. Una primera línea per al comerç local, professionals autònoms i microempreses que es van veure obligats a tancar durant l’estat d’alarma. Aquests ajuts seran d’un màxim del 30% de la totalitat de les despeses i de fins a 500 euros. I, una altra línia,  per al sector de la restauració i centres d’estètica i bellesa amb un ajut directe de 500 euros sempre que hagin resultat beneficiaris de la subvenció atorgada pel Consorci de comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Amb aquestes  noves subvencions, que suposen 240.000 euros, l’Ajuntament haurà destinat, en aquest trimestre, només al comerç de proximitat de la ciutat,  un total de 540.000 euros, ja que al setembre es van dedicar 300.000€ a les targetes-moneder.

Tots estem fent un gran esforç, nosaltres com a administració per evitar la paralització del sector econòmic local, i ells per continuar oferint el seu servei amb el màxim de professionalitat i qualitat. I en aquest context, és molt important la complicitat i conscienciació de la ciutadania, que apostem pel comerç de proximitat i els petits empresaris locals; que comprem a les botigues del barri i fem comandes als nostres bars i restaurants. Tenim una àmplia oferta comercial i econòmica en la nostra ciutat i si tots ens ajudem servirà per tirar endavant i mantenir el pols social i econòmic de Cornellà.