APROPA: orientar per sortir de dubtes

A l’etapa secundària, els joves han de començar a decidir-se per un camí a seguir, i això és possible que provoqui dubtes, o fins i tot angoixes. La fira APROPA, aquest dimecres al Citilab, ve a ser un saló de l’ensenyament, però a nivell local i centrat en aquesta etapa, l’etapa de la tria, de les decisions. Perquè els centres participants informen, orienten quan hi ha dubtes, i ho fan amb tota la seva experiència acumulada i capacitat de donar respostes als joves.

Per un cantó, la fira dona a conèixer les opcions de formació disponibles a la ciutat: la via del Batxillerat i la universitat són més tradicionalment conegudes, però també hi són els idiomes, i formacions més tècniques. Pel que fa als cicles formatius, la Formació Professional, hi ha molts itineraris especialitzats, i fins i tot en alguns casos –la FP Dual- inclouen formació pràctica en empreses, proposta que ha rebut un impuls contundent en els darrers anys per part de les administracions.

Difondre totes aquestes opcions forma part, també, d’un esforç per garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació, d’ajudar a definir les pròpies preferències perquè cada jove tingui més fàcil resoldre les inquietuds i trobi el camí que necessita, prevenir l’abandonament o fins i tot ajudar-lo a reenganxar-se a un camí formatiu. És una qüestió de drets, i és una qüestió de compromís social.

APROPA és un esforç comú en aquest sentit dels instituts de Cornellà, i també d’altres centres formatius, com l’EOI, Gremibaix, la Fundació el Llindar, l’Escola d’Adults o el mateix Citilab... És un esforç per comprometre a tothom en el futur dels joves i el futur de la ciutat.

 

Fira APROPA 2022