Bicicletes elèctriques d’última generació per a un projecte estratègic

Fa unes setmanes es presentava l’AMBici, un servei que oferirà bicicletes elèctriques compartides per desplaçar-se entre els diferents municipis de l’àrea metropolitana. Recull l’experiència de l’eBicibox, que ha funcionat des de 2018, per fer un gran pas endavant.

El desplegament començarà a principis de 2023, a Cornellà entre els primers llocs, i amb més de 2.000 bicicletes noves, d’última generació, i 100% elèctriques. Durant tot l’any que ve es crearan estacions en fins a 15 ciutats, sempre pensant en la intermodalitat (o sigui, seran a prop d’estacions de metro, tren, etc.), i també els punts d’enllaç que facilitaran l’intercanvi amb el Bicing de Barcelona.

Crear aquest servei és un compromís metropolità estratègic i de futur, i per això es finançarà en part amb ajuts dels fons europeus Next Generation. Perquè hem de ser conscients de la importància de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i adequat en un entorn com el nostre: l’AMBici és una manera de fer accessible a més persones la nova mobilitat, més neta, més respectuosa amb el medi ambient i per tant un engranatge més per fer front a la crisi climàtica i aconseguir un entorn urbà més net, més respirable, més humà.