Carrers en festa

Els carrers de la ciutat prenen més vida quan aconseguim portar-hi la vida social, quan per unes hores canvien el seu aspecte i es transformen en un escenari de festa.

No parlo només de les activitats dels diumenges als carrers on es restringeix el pas de cotxes, sinó de tot aquesta efervescència d’activitats populars als barris que tenim qualsevol cap de setmana.

A primers de maig retrobàvem la festa major de Fontsanta-Fatjó i aquest cap de setmana són les festes del barri Riera. I amb elles tot el que comporta una celebració popular: un punt de reunió, un punt de festa, de dinars populars, de jocs infantils, de sopars en comunitat.

Però l’esperit que hi ha darrere és el de la retrobada, és la capacitat de tenir de nou les sensacions que les festes ens permeten fer un parèntesi i deixar-nos anar. Potser ara ens sorprèn aquesta acumulació d’activitats a la ciutat, però fa tres primaveres, també era així: amb les festes de barri, amb la Romería de San Isidro, la Nit dels Museus, el Dia Internacional de les Famílies i activitats familiars als parcs...

També avui s’inaugura el 38 Festival de Arte Flamenco, que a banda de programar actuacions i espectacles a sales, sempre ha mantingut un espai perquè les entitats de la ciutat hi incorporin les seves celebracions habituals com las Cruces de Mayo, que també són aquest cap de setmana.

En definitiva, els carrers de la ciutat estan en festa, i no cal que estiguin especialment engalanats: som tots nosaltres, les persones que els vivim, que els gaudim, que els hem recuperat, els que aconseguim que siguin una festa de l’alegria, de la convivència.