Celebracions i revetlles

Estem acostumats, últimament, a tota mena de commemoracions. Aquest dimecres, en molts països era el Dia de la Música; i des de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas no hi podia haver millor manera que sumar-s’hi que treure un concert de final de curs al carrer, al gran escenari ciutadà que és la plaça de Catalunya. Una escola que és municipal, que té l’objectiu de fer accessible l’educació artística a tothom, i que trobar els seus alumnes, joves, petits, grans... interpretant música a la plaça ens ha de fer més conscients que és un patrimoni col•lectiu de la ciutat.

Després d’una setmana molt intensa, amb totes les activitats de festa major, aquest estiu acabat d’estrenar ens porta uns dies més tranquils. A destacar, del cap de setmana, l’exposició “Amb A d’Astrònoma” que s’estrena al Museu Palau Mercader, i que es podrà visitar fins al setembre. Una mostra sobre el paper, poc conegut però també fonamental, que han tingut les dones en la història de la ciència, i especialment en l’astronomia, des de la Grècia clàssica.

I per acabar, bona revetlla! Avui divendres, nit de Sant Joan, moltes entitats surten al carrer per sumar-se a aquesta cita tan tradicional, que començarà a les 18.30 amb l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de l’Església. Sigueu responsables amb el foc i que passeu una nit ben animada.