Cornellà Valors

Dijous passat es va reunir per segon cop el Consell de Ciutat, màxim òrgan de participació ciutadana a Cornellà. Hi ha un grup format per membres del consell que des de fa uns mesos ha treballat en la primera proposta d'un projecte innovador: “Cornellà Valors”.
El projecte vol ser, en primer lloc, un espai de reflexió i debat sobre certs aspectes que s'han anat deixant de banda a la nostra societat, i un altaveu per difondre la necessària recuperació de determinats comportaments, per posar-los en “valor”. Alguns exemples els van posar els ponents per acompanyar la seva exposició, conjuntament amb una presentació gràfica feta pel grup motor de la iniciativa.
El grup té una capacitat de creació immensa, i moltes ganes de fer-ho. El projecte començarà a donar els seus primers passos a finals d'aquest any. Els dos primers valors que es treballaran seran el “civisme” i la “cooperació”, primer amb una fase de divulgació per demanar més implicació ciutadana, i en segon terme desenvolupant diverses activitats.
Escoltant la seva intervenció, així com algunes altres que es van produir a continuació reclamant més transparència en la gestió i informació municipal, crec que hem obert una via per buscar més coresponsabilitat i implicació, via que ha de tenir recorregut ja que tenim altres projectes sobre la taula en aquesta mateixa línia, i que els participants ho van reconeixent.
Des de l'Ajuntament els donarem el recolzament que necessitin, ja que persones compromeses com aquestes fan que una ciutat es mogui, que una ciutat pensi, reflexioni i actuï; jo davant d'això solament puc dir “gràcies” per anar junts construint el nostre futur.