Defensar els Drets dels Infants

Ahir vam celebrar el Dia Internacional de la Infància amb un acte central a la plaça de Sant Ildefons on van participar prop de 400 nens i nenes de diferents escoles de la ciutat i on volíem, un any més, reivindicar la importància de preservar els seus drets i la necessitat de continuar lluitant per aquest col·lectiu que és el nostre futur. Els nens i nenes del Consell d’Infants van llegir un manifest i van fer reflexions al respecte, d’acord amb els valors que han treballat al llarg del curs.

Aquest any, a més, se celebren els 25 anys d’existència de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1989, per donar una nova visió d’aquest col·lectiu com a subjectes de drets que abans no existia. Per aquest motiu, al balcó de l’Ajuntament, amb els nens i nenes del Consell d’Infants, vam desplegar un tapís amb la imatge d’una nena i la pregunta why?/per què?. Aquest rostre s’emmarca en el projecte Why, que planteja aquesta pregunta: per què? Un projecte reivindicatiu, que ha portat els rostres dels nens sense infància a balcons de diferents municipis per donar veu i visibilitat als nens que no la tenen i fer un gest de reflexió sobre els menors que pateixen situacions extremes com ara les guerres. El projecte parteix de la trajectòria d’aquesta artista que porta molts anys treballant la imatge dels infants, amb projectes com Ibtihal.

Cornellà és un dels 120 municipis de tota Espanya que tenim la distinció de “Ciutat Amiga de la Infància”, un reconeixement que ens va atorgar UNICEF l’any 2010 i que aquest any ens ha renovat. És per a nosaltres un estímul important, ja que posa en valor la tasca que des de fa anys fem a la ciutat. Treballant de forma transversal amb diferents polítiques pels drets i deures dels menors, defensant i creant propostes per reforçar la seva educació i establint projectes, canals de comunicació i reflexió per garantir el seu benestar.