Deu anys d'una aposta innovadora

Aquest matí ha tingut lloc la sessió inaugural de la Universitat d’Estiu de les Dones, al Citilab. Deu anys ja d’aquesta experiència de col·laboració entre la UB i l’Ajuntament per oferir una perspectiva formativa diferent, per aprendre a pensar en l’art, la història, la literatura, la ciència... amb perspectiva de gènere.

Aquest era el plantejament inicial, i continua sent vigent, del programa formatiu que s’inscriu en els cursos d’estiu de la UB, “Els Juliols”. Era innovador, i era una idea sorgida a Cornellà. Com innovador havia estat, fa més de 20 anys, l’esforç que es va començar a fer des del Consell de la Dona, per implicar ciutat, ciutadania i món associatiu en fer-nos una ciutat que treballés en clau de gènere.

Per tot això, crec que cal felicitar molt sincerament a totes les persones que han pres part durant aquests anys en impulsar i fer realitat aquestes idees, de les quals, seguim aprenent, segueixen aportant coneixement i eines a la societat per construir, peça a peça, un futur sense desigualtats.

Els cursos d’aquest any es prolongaran tota aquesta setmana, més les activitats paral·leles que hi ha a la tarda. Sigueu totes i tots benvinguts a aquesta edició tant especial.