Dia Mundial de la Poesia, un pas cap a la llum

En una ciutat vinculada a la lectura com la nostra, obrim espai a l'expressió artística de les paraules: una commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Serà amb un recital a l'Auditori de Sant Ildefons aquest diumenge a la tarda; un recital o més aviat una festa dedicada a fomentar la creativitat i la literatura, amb actuacions i interpretacions escèniques de molt diverses característiques i amb el fil comú de celebrar la Poesia.

Sempre aprofito per destacar quan una activitat o idea ha sortit de la ciutat, de la proposta de persones que volen estendre a la resta de veïns i veïnes les seves inquietuds, opinions o gustos artístics, i aquest també és el cas. Així, Cornellà s'ha sumat a dedicar un acte especial aquest art de la mètrica i la paraula. La pandèmia potser encara no deixa que la gaudim en plenitud, com ens agradaria, però el tindrem, i es podrà tornar a repetir.

Amb trobades com aquesta, l'activitat cívica i cultural es va obrint de nou, pas a pas, adaptant-se a les circumstàncies i mesures de seguretat que ens indiquen les autoritats sanitàries. Però cada pas, també, ens acosta més a la llum i la tranquil·litat que tots volem trobar.