Dones i coneixement

La Universitat d’Estiu de les Dones torna avui a la ciutat en el format habitual pre-pandèmia al Citilab. Serà tota una setmana dedicada al a docència des d’una perspectiva de gènere i amb una àmplia mirada per analitzar el paper de les dones al llarg de la història i des de diferents àmbits.

Comptem, i ja anem per la 13ena. Edició, amb la col·laboració i la complicitat de la Universitat de Barcelona que inclou el programa en el cursos d’estiu d’aquesta universitat. Tindrem l’oportunitat d’escoltar i gaudir d’expertes i professores de diferents matèries  per aprofundir en temes com ara els ecofeminismes, la salut mental,  el llenguatge del desig i el debat jurídic i polític sobre la censura de la pornografia, els mitjans de comunicació i el llenguatge en l’era del #Metoo, o altres com ara l'humor.

És important tenir plataformes que ens permetin empoderar les dones, que generin debat a la societat i que ens condueixin a camins reals d’igualtat. Reflexionar sobre d’on venim, on estem i cap a on volem anar en aquest àmbit és un senyal de progrés. Hem de fer passos petits, per aconseguir grans fites, per avançar com a societat igualitària i justa.