Estrena del Mercat de Pagès a Cornellà

Aquest cap de setmana se celebra el primer mercat de pagès, és una experiència que es va estrenar a la passada Trobada d’Entitats i que ara es realitzarà de forma regular, cada diumenge al matí al parc de Can Mercader.
Es tracta d'un inici amb la intenció que mica en mica la iniciativa es vagi consolidant, i així apropar a tothom que ho desitgi, en un lloc tant accessible i concorregut com els diumenges al parc, uns productes que sens dubte tenen demanda: verdura o fruita amb el segell de qualitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Tothom en pot sortir beneficiat, ja que els productes s’acosten al seu mercat més proper, i els consumidors tenen l’oportunitat de comprar-los directament als productors, estalviant entre tots temps i també kilòmetres de transport.
A més de les parades de productors de la comarca, el mercat també acull representants de la ciutat, en aquest cas, la cervesa artesana Cornèlia, l’empresa Tecsalsa que hi vendrà plantes aromàtiques i accessoris per als horts domèstics, i Pastinaca, una associació de productors i consumidors de productes agrícoles, amb seu al restaurant El Diván de los Sentidos. Per això, el mercat és també una iniciativa que pot generar altres inèrcies comercials, noves dinàmiques, i enriquir una proposta centrada al voltant del producte fresc però que en el fons implica també apostar per una forma de viure més conscient i més integrada en el nostre entorn.