Evitem situacions de risc i avancem

Estem a l’equador del mes de juliol i amb ganes de començar els dies de descans. Mentre arriben, la ciutat manté amb prudència l’oferta d’alternatives de lleure i oci per poder passar millor les altes temperatures i gaudir-ne a les places, parcs i espais a l’aire lliure.

Aquest cap de setmana tindrem oferta de les Nits d’Estiu a la plaça de Francesc Macià, amb un concert en directe i també un ‘cinema a la fresca’ a la plaça de Catalunya o una alternativa de música jove, amb David Ros a la Caldereria. Continuen els tallers de circ els divendres, les Nits Insòmnia i les activitats per a joves; i les piscines i els parcs són també propostes per poder refrescar-nos.

La programació de les Nits d’Estiu continua, tot respectant les noves restriccions decretades per les autoritats competents i alhora mantenint els aforaments limitats i les mesures sanitàries, conscients de la realitat que estem vivint. No s’ha mogut cap horari ni tampoc cap ubicació, perquè ja les vam concebre tenint en compte les mesures preventives i de seguretat.

Però malauradament a l’igual que fa un any, ens trobem en un moment complicat i complex de gestionar, la vacunació avança, però l’explosió de contagis entre persones joves no vacunades, desborda la contenció d’aquesta pandèmia amb els recursos de la gestió sanitària, i de nou ens interpel·la i obliga a prendre noves mesures de restricció per evitar anar enrere, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho avala,  ens trobarem en el propers dies un nou toc de queda, des de la 1 de la matinada fins a les 6 hores, no serà suficient, però crec que ajudarà a millorar l’actual situació.

Hem de mantenir la prudència i continuar amb les vacunacions, perquè és la manera per aconseguir la immunitat de grup i protegir-nos. La Fira és un referent de vacunació des que vam començar i porten ja més de 153.000 dosis administrades; a més a Cornellà  més de la meitat de la ciutadania ja té la pauta completa.

 

https://www.cornella.cat/ca/actualitat/noticies/musica-cinema-teatre-i-cultura-a-la-fresca-a-les-nits-destiu-2021

https://www.cornella.cat/ca/actualitat/noticies/per-la-teva-salut-i-la-de-tothom-vacunat-contra-la-covid-19