Feminisme imprescindible

El mes de març té una simbologia especial a tot el món. El dia 8 se celebra, com ja és sabut, el Dia Internacional de la Dona, i a Cornellà durant tot el mes organitzem des del CIRD, en col·laboració amb entitats de la ciutat, diferents activitats per a donar visibilitat a la situació de la dona, lluitar per una igualtat real i conscienciar-nos.

Les dones són el 50% de la població mundial i, encara que soni repetitiu el discurs, no podem deixar d’alçar la veu i reivindicar que hem de lluitar contra les desigualtats i impulsar i promoure el canvi cap a una societat més justa i igualitària. Perquè és absolutament irracional que en la majoria dels àmbits de la vida i, encara més, depenent del país on hagin nascut, ser dona sigui sinònim de desigualtat, discriminació, marginació, abús o violència.

El Feminisme no és un moviment de fa unes dècades, no és una moda. S'ha anat introduint a poc a poc en tots els espais de la vida, i penetrant, d’una o altra manera, a les relacions humanes. En els últims anys és part del debat social i polític, ha sortit als carrers, s'ha reivindicat en la política, en el món social, cultural, educatiu…

Però  tot i així, el discurs encara ha de mantenir-se en peus, cada vegada més fort en els seus fonaments i cada vegada més respectuós enfront de les diferències. No és una qüestió d'ideologies, és una qüestió de justícia social. S'ha de fer efectiu tot allò que es troba ja contemplat en lleis i regulacions, inspeccionar, avaluar i sancionar quan sigui necessari.

L'educació en igualtat és transcendental, a les escoles, en les famílies, en els àmbits cultural, esportiu, polític, econòmic, social…; i els mitjans de comunicació i les xarxes socials no poden ser elements discordants.

Des d'aquesta administració local el nostre compromís ha estat sòlid des de fa gairebé 30 anys, quan es va crear la regidoria de la Dona i el Consell de la Dona. Vam ser pioners i continuem creient fermament en què la igualtat és l'únic camí per a avançar. L'impuls, l’any passat, del IV Pla Director d'Igualtat, expressa aquest compromís rotund des de fa gairebé tres dècades per fer que Cornellà es trobi al capdavant de les ciutats que avancen, impulsant el desenvolupament ciutadà des de la perspectiva de la igualtat i l'equitat. Perquè estic plenament convençut que aquest és l'únic camí perquè els nostres fills i filles visquin en un món igualitari i equitatiu.

Com recull el nou Pla Director d’Igualtat  “l’Ajuntament posa tot el seu esforç en la construcció d’un món més just i en una governança local més democràtica a partir de polítiques d’igualtat transformadores, basades en drets, que atenguin les desigualtats de gènere i s’orientin a la promoció i garantia dels drets humans de les dones, amb especial atenció a la construcció de vides lliures de violència masclista”.