Fira del Llibre i de la Rosa

La plaça de l’Església serà el punt neuràlgic on es farà la Fira del Llibre i de la Rosa, un espai on s’aplegarà part de l’activitat que en altres anys fèiem de manera segregada a diferents equipaments i zones de la ciutat.  Volem concentrar en aquest racó part del potencial i talent que es mou i es crea de forma natural a la ciutat al voltant de la lectura: l’Associació de Poetes, la d’Aut@rs de Cornellà, o la de persones que s’apropen a la literatura des de diferents perspectives.

Les paradetes de roses i de llibres seran part fonamental en aquest Sant Jordi que també tindrà opcions perquè tothom gaudeixi i participi amb tallers de còmics, la lectura de poemes, espectacles sobre Sant Jordi i el Drac, racons de lectura i diferents actuacions.

Serà una jornada maca i emotiva, com sempre és Sant Jordi, plena d’imatges i lectures, una festa cultural vestida amb l’aroma de les roses que acompanyaran a tots i totes els que vulgueu passejar i trobar la propera lectura, indagar sobre novetats i pensar en el regal d’un bon llibre per als vostres essers estimats; o xerrar amb els autors que signaran els seus llibres durant tot el dia.

Recordar també que Cornellà commemora aquest any els quinze anys del Pla Ciutat de la Lectura, un compromís que vam assumir amb el ferm convenciment de que la lectura és un pilar fonamental en el desenvolupament de les persones en tots els àmbits, i amb l’objectiu de fomentar-la de forma transversal. Sota aquest paraigües hem creat noves biblioteques a la ciutat, i ara en tenim cinc, que nodreixen de coneixement a la ciutadania i que actuen també com a espais de cohesió social. Les múltiples activitats que s’arrepleguen al voltant d’una biblioteca (presentacions de llibres,  hores del conte, exposicions, clubs de lectura, cursos, tallers...) fan enfortir el lligam comunitari.

Treballar a més des de la transversalitat, la lectura, ens permet crear i establir programes i espais amplis de coneixement amb les entitats, amb els centres educatius, amb els grups de creadors i creadores de la ciutat i ens permeten avançar i tenir coneixement crític.

Jo que soc un lector empedreït, sempre he defensat que la lectura es llibertat, igualtat, coneixement... amb ella obrim portes al món, descobrim, vivim i aprenem. Obrim un llibre i obrim un món d’experiències que ens enriqueixen i ens fan créixer com a persones. Un llibre sempre serà la millor companyia.