Inici de la Jordiada i Medalla al Mèrit Sardanista per a Jordi Fort

Avui divendres al vespre s’inaugura al Castell de Cornellà la XXI edició de la Jordiada. Aquest projecte col·lectiu arriba als 21 anys; alegria per una banda, però també intranquil·litat per l’altra, com manifesten en la presentació del seu programa. Aquest bagatge no els ha evitat trobar-se amb incerteses, amb silencis incòmodes. La crisi, un altre cop la crisi, s’emporta també alguns compromisos. I és cert, sembla que ens volen obligar a haver de triar entre allò important i allò essencial per poder seguir caminant.
La Jordiada ha estat sempre un esforç comunitari. I amb un resultat espectacular. Per això, abans de començar, em faig ressò també d’aquesta crida a la implicació, al compromís. El diumenge 21 d’abril se celebra la gran festa a Can Mercader, emblema sens dubte de la Jordiada; però durant els propers dies tindreu l’oportunitat de prendre part en moltes més activitats, de música, de lectura, de participació... Una programació amb ambició i amb una finalitat inequívoca, promoure la cultura a la nostra ciutat.

Precisament, i parlant de cultura, m’he assabentat que Jordi Fort ha estat reconegut amb la màxima condecoració que es pot atorgar a una persona dins del món de la sardana. Una excel·lent notícia per a un dels nostres veïns que més s’han significat en l’activisme cultural a Cornellà.
En Jordi és molt conegut en el món associatiu cornellanenc, en la difusió de les tradicions catalanes, i un clar exemple de voluntarisme, de sacrifici, d’implicació en tot allò que ha de veure en l’activitat i promoció de les sardanes. El seu recorregut en aquest camp és molt ampli, des del foment de la sardana, passant per la participació en la creació de l’associació dels Amics de la Sardana, la creació i conducció del programa “Nostra Dansa” a Radio Cornellà, durant més de 25 anys, i més recentment com a docent en l’ensenyament de sardanes als socis de l’ONCE.
És un reconeixement molt merescut a una persona de la nostra ciutat, que m’enorgulleix com a alcalde pel fet que el seu esforç hagi transcendit més enllà de Cornellà, i com a ciutadà, perquè compartim una passió, la defensa de la cultura.