Ja n'hi ha prou!

La setmana passada el Consell Comarcal del Baix Llobregat va denunciar que un mes després de l’inici del curs escolar, més de 2.000 menors de la comarca segueixen sense tenir beca menjador malgrat complir amb els barems establerts pel Departament d’Ensenyament. Més de 2.000 menors. Com és possible?. Es tracta de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació de molts infants, no podem jugar amb el seu benestar i el que és pitjor, amb la seva salut. No es poden eludir compromisos responsabilitzant a les administracions locals, quan a més han anunciat una retallada propera al 50% per a aquest curs.

Es tracta d’un tema urgentíssim i greu; perquè a més, aquest any, al Baix Llobregat hem batut el trist rècord de sol•licituds menjador: més d’11.000 peticions. Evidentment s’han disparat totes les alarmes socials i agents, oenegès i, com no, nosaltres com a administració més propera no deixem de mostrar-nos perplexos per una situació que en comptes de trobar solucions, s’agreuja cada cop més.

Evidentment nosaltres farem el que podrem amb els nostres recursos, ja ho estem fent: aquest mes hem incrementat la partida en 180.000 € per afrontar aquesta situació, treballem amb diverses entitats i amb altres canals al nostre abast. A més, durant l’estiu, durant els mesos que no hi ha escola, van posar en marxa casals per a garantir a infants sense recursos uns mínims d’alimentació.
Estem parlant de menors en situació de vulnerabilitat. Mentrestant, malauradament, al Govern de Catalunya tot és fum o silenci. Francament, crec que ja n’hi ha prou!