Juan Valverde, un home apassionat

Feia alguns mesos que no el veia passejar per la seva Rambla i no coincidíem pels voltants de la plaça de l’Ajuntament. Fa uns dies em van informar que s’estava preparant per acomiadar-se i, malauradament, la setmana passada em van comunicar el seu decés.
Juan Valverde era un home que et mirava als ulls, que deia el que pensava, quan una cosa no li semblava bé te la deia a la cara, i també expressava tot allò que valorava en positiu. Li encantava conversar, parar-te al carrer, buscar-te per dir-te el que pensava. Un home que estimava Cornellà, i que generava cohesió.
El seu compromís social sempre estarà lligat al Rugby. Molta ciutadania el recordarà com un pilar en la reactivació de l'equip en les competicions catalanes i espanyoles. En els anys que va estar de president del club va portar el nom de la ciutat a la màxima categoria, però la seva contribució més important va ser crear un ampli grup humà. Va fer realitat la seva idea de disposar d’un local social, i transformar-lo en un espai emblemàtic i obert a la ciutat, per cohesionar i establir ponts i va treballar per la millora de les instal·lacions esportives. El canvi d’estadi ens va generar moltes trobades, molts debats intensos, però més enllà de la seva defensa dels interessos del club era un home de ciutat i sempre intentava trobar acords sòlids que servissin per al futur.
Ha estat un home del Rugby, jugador, patrocinador, aficionat i president. Va deixar la presidència quan va considerar que noves generacions havien d'agafar el relleu, i va marxar en silenci, sense soroll,  però mantenint el seu vincle i suport al club de la seva vida.
Notarem a faltar molt la seva presència, perquè més enllà del Rugby, era un home de ciutat, de mirada àmplia, la inquietud a flor de pell, amb la paraula i el compromís d’un home apassionat de la seva família, i apassionat per construir comunitat. El seu trajecte vital sempre formarà part del record de tots nosaltres. Bon viatge, ciutadà.