‘L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat’

Sempre, després de festes, hi ha la sensació que les activitats tornen una mica al ralentí, a un ritme més pausat. Últimament, i aquest Nadal també, ens envolta la sensació que algunes coses estan a mitges, és lògic, per les limitacions i les complicacions que la pandèmia encara provoca.

Encara hi haurà poques activitats lúdiques a la ciutat aquest cap de setmana, tot i això ja s’han posat en marxa les noves programacions municipals d’esport, patrimoni cultural, dones o joves, els tallers i activitats formatives com als centres cívics també, i les d’espectacles ja tenen entrades a la venda per, ben aviat, començar també a aixecar el teló.

Una cita sí que tenim aquest diumenge, i és la primera exposició de l’any, al Museu Palau Mercader. En aquesta ocasió es tracta d’una exposició produïda per la Diputació de Barcelona i dos museus vinculats a la xarxa local que aprofundeix en l’element artístic del nu masculí dins de les col·leccions artístiques de la pròpia xarxa. És una visió que vol ser molt diferent, una perspectiva modernitzadora d’aquest motiu, d’aquest logos, en clau feminista i allunyada dels tòpics. Destaca, de la proposta, les moltes activitats complementàries que l’acompanyaran: tallers, actuacions, etc

En fi, una proposta diferent, que qüestiona arquetips i vol trencar límits, per a començar un any que volem també diferent i alliberador.