La força de la comunitat

A Cornellà comptem amb més de 300 entitats amb les que es mobilitzen milers de persones cada dia i cada cap de setmana. Són un motor bàsic de dinamització de la vida cultural i esportiva de la ciutat, i són també, elements claus en la cohesió social per la seva capacitat de fomentar valors cívics i comunitaris, facilitar la participació, la solidaritat i reforçar el sentiment de compromís i pertinença. Són part del nostre patrimoni, i amb elles treballem colze amb colze establint ponts per ampliar l’oferta cultural i social que oferim a la ciutadania, perquè amb elles volem construir una societat més plural i més diversa.
Un clar exemple són les festes de barri –aquest cap de setmana tenim un exemple amb les del barri de Sant Ildefons-, però també en són exemple la Fira de la Solidaritat, els mercats d’intercanvi, les fires artesanals, la Botiga Solidària, les trobades folklòriques i festivals, o les nombroses activitats esportives de tota mena que tenen lloc a la ciutat els caps de setmana.

Un ventall de propostes que complementen i completen l’acció municipal en la nostra programació cultural i de lleure. Aquest cap de setmana, per exemple en tenim més d’una desena de propostes, s’inicia la programació de ‘Tot Esperant Pallassos’, que torna per omplir el forat de les rialles l’any que no tenim Festival Internacional de Pallassos. Tenim també les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni, propostes de teatre i música; a més de tota l’activitat cultural que apropem als carrers i places de la ciutat. Perquè del que es tracta és de sumar i consolidar espais de relació i de creixement comuns.