Llei de Barris: Una bona oportunitat per a Fontsanta

Feia temps que treballàvem en un projecte integral per a aquest barri de Cornellà, però ha estat en aquesta darrera convocatòria de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya que ha estat seleccionat per dur a terme més de 15 projectes durant els propers cinc anys.
Possiblement els anteriors treballs tenien una gran qualitat però aquest té més maduresa i per això ha merescut aquest reconeixement. Ha estat en definitiva la confirmació de la dita de “quien la sigue la consigue”. Per això podem dir “Aquest any Sí”.
Aquest Pla, més enllà de construir, millorar i rehabilitar espais públics i de resoldre problemes endèmics dels primers quatre blocs que es van construir pels damnificats de les inundacions de l’any 1971, pretén desenvolupar diferents projectes de caràcter social que facilitin la cohesió definitiva de tot el sector que ha sofert un canvi substancial com a conseqüència de les intervencions portades a terme durant els darrers anys. Ara cal fer el cosit definitiu; i aquesta actuació ho ha de fer possible.
És important per a qualsevol ciutat ser seleccionada per poder executar un Pla Integral d’aquestes característiques. La inversió que s’ha fet des de la Generalitat per les ciutats durant aquests darrers cinc anys ha estat molt important, com també els esforços fets per les Administracions Locals per aconseguir els objectius fixats per aquesta Llei, que ha fet possible la millora de molts barris i viles de Catalunya.
A Cornellà tenim l’experiència del Pla Integral de Sant Ildefons, iniciat a finals de l’any 2005, que ha significat una aposta molt important de transformació, complint el seu objectiu principal de donar una resposta clara i decidida a les necessitats que tenia el barri. Encara queden algunes actuacions importants per finalitzar però ben aviat podrem gaudir del treball realitzat. Els objectius estratègics per a Sant Ildefons i per a Fontsanta son molt diferents, però n’hi ha un que és idèntic: el de “millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del barri”.
Cornellà té una nova oportunitat i també un nou repte per seguir construint el seu futur. Ara toca gaudir de la notícia, però el mes de setembre caldrà posar fil a l'agulla per col·locar les primeres peces de la tasca que cal fer, sense oblidar-nos de la resta de barris en els quals seguirem treballant com fins ara. Hem estat i seguirem estant en tots.


En un altre ordre de coses, recuperant i centrant el tema del nou finançament, La Vanguardia ha entrevistat el president José Montilla aquest diumenge.