Nou Pacte de Salut per a Cornellà

Una ciutat com la nostra ha de defensar des del poders públics el seu sistema de salut. Protegir el que tenim, i a més aconseguir el que ens correspon segons la nostra població. Aquesta xifra, els habitants, són la nostra força per fer-nos valer: per preservar, millorar i transformar la comunitat. Tenim bones notícies en aquest àmbit, el de la Salut, després d'haver signat amb la consellera Alba Vergés, dijous, passat, un compromís, un Pacte de Salut que s'ha de dur a la pràctica en els propers anys.

Per nosaltres és molt important consolidar el sistema de salut que tenim i comptar amb la Generalitat per fer-ho. A vegades costa molt construir col·laboracions, construir concòrdies, i aquest Pacte demostra que és possible.

Penso que l'acord que vam signar dijous que es pot explicar com un doble pacte. Un, que fa referència a equipaments importants per a la ciutat: primer de tot, consolidació la política d'urgències; després, consolidar el servei de rehabilitació, que cada vegada és més necessari, i consolidació d'un nou sistema de serveis en un altre espai, que servirà a més per prestar en millors condicions l'atenció a les dones, a la salut sexual i reproductiva, per exemple.

I la segona cara d'aquest pacte és la política comunitària, els acords recollits mostraran que les administracions son capaces de treballar en xarxa, fer un esforç d'integració en aspectes de salut i serveis socials, atenció a la salut mental, de poder entendre la situació social de les persones i atendre-les i aportar-hi recursos segons les dificultats que tenen. Perquè ens toca, com a poders públics, defensar les persones, atenent-les amb les màximes garanties i buscant el màxim d'eficàcia i adequació dels equipaments, i penso que amb aquest Pacte hi contribuïm decisivament.

Notícia sobre la signatura del Pacte