Nova finestra al món

Fa uns dies que la nova escola Martinet, al barri d'Almeda, acull els prop de 160 alumnes que s'han matriculat aquest curs en educació infantil i primària. Es fa realitat un projecte que es va iniciar en el curs 2006-2007 quan es van instal•lar mòduls provisionals per acollir una classe de P3 i que ara, quatre anys després, és un nou equipament modern i funcional que a ple rendiment podrà acollir 450 alumnes. Divendres tots els que vulguin apropar-se al centre podran veure les seves instal•lacions ja que hi haurà una jornada de portes obertes.

Es tracta, sens dubte, d'un esdeveniment important per a un barri que ha crescut i que està format per famílias joves que tenen a Cornellà i en aquest barri el seu projecte de vida. I no només aquí hi ha un centre nou, l'Alexandre Galí també va estrenar dependències a començaments de curs.

Estem d'enhorabona, perquè cada vegada que obrim una escola obrim una finestra al món, al futur i al progrés. Són esdeveniments importants per a la ciutat per la seva trascendència social i perquè consolidem el model educatiu que estem impulsant i volem per a la nostra ciutat: plural, igualitari, universal i de qualitat. Estem fent passos importants, i en aquest camí trobem la col•laboració i l'enteniment de la Generalitat materialitzat en un Pacte Educatiu que determina el compromís i la sensibilitat que tenim ambdues administracions.

Però el nostre compromís va més enllà, i es concreta en els projectes que tenim en marxa: al gener obrirem una nova escola bressol a Sant Ildefons, el pròxim curs tindrem una Escola Oficial d'Idiomes, una Escola de Natura, una biblioteca i un auditori a Sant Ildefons. Hem invertit també, més de 2,3 milions d'euros gràcies als fons estatals de l'últim any en la remodelació de centres. A més som referent en la creació d'aules d'acollida per a nouvinguts, en la posada en marxa de programes de reforç en secundària per a matèries com l'anglès o la lectura, entre d’altres iniciatives. A Cornellà estudien més de 12.000 nens i joves i per a tots ells estem treballant.

L'educació és el pilar de la nostra societat, és, com dic sempre, una feina conjunta de tots els agents implicats, educadors, responsables polítics, pares i mares, entitats...Tots hem de treballar units perquè d'això depèn el nostre futur com a societat i també el dels nostres fills i filles com a individus lliures, responsables, amb criteri i capacitat.