Novembre, mes del còmic

A Cornellà celebrem enguany la 38 Mostra del Còmic, prop de 4 dècades apostant per la cultura i per dinamitzar, entre el jovent, un sector que aplega molts aficionats. Recuperem la presencialitat i la normalitat al 100%, i omplim sales d’exposicions i equipaments públics amb diferents mostres, a més de portar aquest univers als instituts.

Divendres passat, el Castell va acollir el lliurament de premis del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà (del qual fem una publicació cada any), un esdeveniment que és un referent nacional i un signe d'identitat de la ciutat, per la qual apostem com a espai de dinamització cultural per al públic juvenil amb la voluntat d’impulsar i fer créixer aquesta forma d’expressió artística.
Més de seixanta joves s'han presentat a aquesta edició, la meitat dels quals, dones, cosa que posa de manifest la seva progressiva introducció en aquest món, fet que celebro i que simbolitza, també, com el gènere femení va recorrent aquests camins d'igualtat tan necessaris.
En aquest i en altres àmbits, el còmic és fidel reflex de la societat en què vivim i les seves històries i vinyetes exemplifiquen a la perfecció les geografies emocionals i vitals en les quals ens movem.
Estem assistint a un revifament d’aquest sector que cada cop aplega més aficionats. Us convido a visitar alguna de les mostres que tenim a la ciutat, la del Castell recull la dels còmics guanyadors del concurs, i veureu en totes les obres  una imaginació desbordant i una narrativa de qualitat, amb històries que duen a terme viatges únics de creativitat que apel·len els sentiments, en alguns casos, i en d'altres a l'humor, a la crítica, a la consciència social... i que es mouen entre la realitat i la ficció.
En el còmic, més enllà del que s’explica, importa la forma amb la qual es compta: aquesta és la seva força. 

Es, per tant, una bona oportunitat de descobrir amb calma el doble plaer de llegir i veure, deixant de costat els aparells tecnològics i el consum d'entreteniment visual passiu.

Des d'aquest enllaç podeu consultar tota la programació