Pla de xoc contra l’atur

Una de les nostres preocupacions durant els darrers anys ha estat disposar d’un instrument que ens permetés ajudar a persones de la ciutat que es trobessin en situació d’atur i que tinguessin dificultats per incorporar-se al mercat laboral. Així van néixer els Plans Locals d’Ocupació. En els darrers anys a través d’aquesta fórmula s’han pogut contractar a més de 1.000 persones. No és una solució definitiva a la seva situació, però si una ajuda temporal, tant a nivell econòmica com emocional, que a més pot ajudar a trobar feina ja que la persona no és expulsada, del tot, del món laboral, i els hi oferim contractes d’ entre 9 i 12 mesos.

Aquesta any, al voltant de 75 persones han participat en aquest programa que inclou tres grans projectes: l’atenció ciutadana, la millora de l’espai públic i el manteniment d’instal.lacions. El mes de setembre finalitzaven la majoria de contractes, i vàrem prendre la decisió de fer un programa complementari de 3 mesos, del que s’han pogut beneficiar 59 persones.

Ara ja s’ha aprovat un nou Pla de Xoc , que començarà el mes de desembre i que preveu la contractació inicial de 63 persones més. Aquestes contractacions són complementàries a les que gestiona el Servei d’Ocupació de Catalunya, que esperem que en els propers mesos no tant sols mantingui la seva oferta, sinó que l’ampliï.

Les dades d’ocupació a la ciutat han empitjorat per la pandèmia, i no sabem encara les conseqüències de les noves restriccions, per aquest raó, nosaltres amb els nostres recursos continuarem al costat de les persones de la ciutat amb mesures que permetin un respir, tot mantenint els nostres programes i projectes, i apostant sempre per la solidaritat i la cohesió social.