Plens de propostes, de música, de cultura i d'activitats solidàries

És hora de gaudir de l'estiu a la nostra ciutat, i de compartir temps, activitats i vetllades amb la família i els amics, en alguna de les moltes cites culturals, musicals o participatives que la ciutat i les seves entitats ens porten. Les nits més llargues ens permetran ben aviat ficar-nos de ple en la programació de les Nits d’Estiu; però aquest cap de setmana, ja és ben ple de propostes.

Per començar, música, amb entitats que volen aprofitar aquests vespres llargs: el Grup Vocal Zetzània porta a la plaça Lluís Companys el seu espectacle Music, Life & Love (dissabte, 21 hores), mentre que els Amics de la Sardana seran al costat del Castell acompanyats de la Cobla Maricel amb el concert d'estiu (dissabte 22 hores).

Una de les cites amb més anys al darrere és la Fira de la Solidaritat. Es tracta ja de la dinovena edició, dinou anys en què les ONG i entitats de Cornellà que desenvolupen projectes solidaris al tercer món dediquen una jornada a explicar-los, a què coneguem millor a què destinen el seu esforç i també la nostra col·laboració. Un espai en què també descobrim realitats arreu del món i greus situacions de desigualtat, que la solidaritat de ciutats com la nostra volen contribuir a superar. Aquesta vegada, la Fira estrena localització, a la plaça de Catalunya, durant el dissabte 30 de juny.

El mateix dissabte, al vespre, els Diables de Cornellà donen la seva tradicional benvinguda a l’estiu, amb la festa del Solstici. Primer amb activitats per als més petits, i a les onze de la nit, la petada i roda de foc més la música.

També donarem la benvinguda a una exposició, ja que el Museu Palau Mercader estrena diumenge una mostra dedicada als envelats. L’envelat era el símbol de la festa major, un fenomen cultural i social fonamental durant els segles XIX i XX. Serà una bona oportunitat a més, per dedicar el matí del diumenge a passejar pel parc de Can Mercader, que ens mostra una natura desbordada i esplèndida en aquests moments, i amb el Mercat de Pagès ple de productes que no podreu trobar més frescos.