Portes obertes a l’escola de música de Cornellà

L’Escola Municipal de Música té les seves arrels a primers dels 80. Aleshores, i en un episodi que ens hem trobat moltes vegades al llarg de la història d’aquesta ciutat, l’esforç i la tenacitat d’algunes persones van convèncer els responsables municipals que necessitàvem i mereixíem un espai com aquest. Aquelles primeres aules, aquells primers alumnes, educadors i educadores... van anar sent cada vegada més, i amb el temps van haver d’ocupar nous espais perquè mai han deixat de créixer.

El 2022 ha viscut un nou canvi de seu, ara a Can Bagaria, posant la primera peça de la recuperació com a espai cívic i cultural per a la ciutat d’allò que havia estat un gran recinte industrial. No és només un trasllat: l’Escola de Música, ja amb el nom de Roser Cabanas –una d’aquelles persones que la va fer possible fa quaranta anys gràcies a la seva tenacitat i voluntat educadora-, estrena un espai clau per al desenvolupament de la nostra ciutat. I guanya espai, aules, i capacitat, després d’una inversió molt significativa: per una banda l’adquisició del recinte, i per l’altra, només la remodelació, 3,8 milions d’euros.

Aquesta és la seva història, aquest és el rerefons d’aquesta escola. Demà dissabte, però, és dia per conèixer-la, hi ha previstes activitats a l’exterior –algunes, dependran de si ens visita la pluja -, però el més important és poder veure-la per dins, entrar-hi, tocar-la, ja sigui perquè ens interessa, o només per curiositat. Perquè té a dins, dia a dia, alumnes i educadors, però l’escola és de tots, en un futur també cadascun de vosaltres pot ser part de la història.

És un equipament nou per a la ciutat que expressa el nostre compromís amb la cultura, amb l’educació, amb la formació, amb el fet que volem que les persones d’aquesta ciutat puguin aprendre i formar-se en les millors condicions possibles. Per a una ciutat culturalment rica, amb iniciativa, amb força.

 

Portes obertes a la nova Escola Municipal de Música