Posicionament de la ciutat de Cornellà

En el darrer ple municipal, vaig presentar al ple una moció de l'alcaldia que reclamava una sèrie de compromisos al Govern de la Generalitat. No es tracta només de reclamar recursos ni d'assenyalar mancances, sinó de posicionar-nos clarament, com a Ajuntament, com a representants d'aquesta ciutat, per manifestar que el Govern té el punt de mira molt allunyat de la realitat, i ha deixat els governs locals a la seva sort.

Estem immersos en una crisi sense precedents. No és cap secret. I necessitem instruments efectius per donar resposta a les situacions més immediates a nivell social, i aquesta crisi ha generat moltes situacions de necessitat.

No són temps per criticar la gestió d'altres governs, ha estat i és molt complicat per a tots. Ho subratllo. Potser no hem compartit totes les decisions, però les hem aplicat perquè sabem quina és la nostra responsabilitat. No miro el color polític d'aquestes decisions. Ara bé, hauríem d'esperar per part de la Generalitat una mica de cooperació, de coordinació, de complicitat amb les administracions locals, ja que hem estat les encarregades d'encarar molts dels fronts oberts per la pandèmia.

El nostre ajuntament n'és una mostra, hem actuat amb un pla de protecció social, hem actuat en temes de mobilitat, d'ajudes a sectors econòmics, arribant allà on hem cregut que era possible, i mitjançant un paquet de mesures refrendat per tots els grups municipals.

I hem actuat en àmbits que potser no ens corresponien competencialment, perquè hem estat conscients de la urgència de la situació. Neteja i millores a les escoles, aportacions a beques menjador i ajudes socials, casals d'estiu, cessió d'espais per a actuacions sanitàries...

A l'hora de treballar, els ajuntaments hi hem estat. A Cornellà, ho hem demostrat. Però el Govern de la Generalitat ha oblidat els ens locals a l'hora de dotar els fons de cooperació, de poder prendre part en la planificació dels projectes que es podran dur a terme quan es mobilitzin els fons europeus, de deixar enrere els terribles retards en les transferències, ni tan sols revertir en l'administració local la recaptació de les sancions aplicades per les policies locals amb motiu dels incompliments de les mesures de seguretat relacionades amb la Covid-19.

Per tot això, la moció penso que és un posicionament de la ciutat de Cornellà davant d'un Govern de la Generalitat que ara mateix té molt alterades les seves prioritats. No hi ha matisos de color polític, ja que alguns dels plantejaments que fem estan secundats per entitats municipalistes on estan representats els mateixos partits que formen el Govern. Es tracta d'una reclamació objectiva per defensar els interessos de la nostra ciutat, que creiem que el Govern ha d'escoltar, i que creiem que és el moment de fer-la sentir.

 

Llegeix la moció