Premi a set escoles de Cornellà per la seva implicació en la defensa del riu Llobregat

Aquesta setmana les set escoles verdes de Cornellà rebran una menció honorífica pel seu projecte “La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà s’implica amb el riu Llobregat”. Serà en un acte especial, a l’Institut d’Estudis Catalans, el 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient dins de la convocatòria del Premi Escoles Verdes 2014.
M’alegra el premi, tant perquè demostra l’esforç diari d’aquests centres i el treball dels seus alumnes, com el simple fet que el tema del treball hagi estat el riu Llobregat, un espai natural que sempre he considerant fonamental protegir i recuperar com a patrimoni propi de la ciutat.
El Premi Escoles Verdes reconeix iniciatives exemplars d’educació per la sostenibilitat, és un concepte que hem anat introduint en els darrers anys en l’acció municipal, però el més important és que des de l’escola els més joves siguin conscients de la importància de ser respectuosos amb el seu entorn, i de protegir el valor dels recursos naturals. Per tant, una felicitació especial a aquests set centres de Cornellà, que disposen del distintiu d’Escola Verda i que són les escoles Mare de Déu de Montserrat, Ignasi Iglesias, Sant Miquel, Betània i Martinet i els instituts Miquel Martí i Pol i Esteve Terradas.

D’altra banda, i també relacionat amb l’educació, demà a les 18.30 hores presentarem la Xarxa Local d’Infància 0-6 anys, a la sala d’actes, ara sala Maria Rosa Casanovas, del Centre Cultural Joan N. García Nieto. Aquest és un projecte en què portem prop d’un any treballant, en el marc de l’Educar x Créixer, conscients de la importància que tenen els primers anys de vida d’un fill per a una família, s’imposen molts canvis en la manera de fer, en la manera de viure, i hi ha serveis i entitats que ens poden ajudar i atendre. La Xarxa vol intentar sumar projectes i iniciatives perquè els pares i mares coneguin amb més facilitat totes les opcions que tenen per aconseguir recolzament, formació, compartir experiències, etc. en aquesta etapa educativa i de la vida.