Receptivitat i reciprocitat en favor de la Salut

Durant la setmana passada ha començat un pla de vacunacions contra la Covid-19 en diferents llocs de Catalunya, fins a 37. Un d'aquests espais ha estat la Fira de Cornellà, i ho ha estat perquè hem insistit especialment en la seva adequació a les necessitats del pla, perquè és cèntric, no només respecte de la nostra ciutat, accessible, i per la seva disponibilitat, amplitud i flexibilitat, que permet fer tot aquest procés amb espai més que suficient. Es tractava d'avançar el més ràpid possible en la immunització de tota la població, hem ofert l'espai i la conselleria de Salut ho ha acceptat.

No és la primera vegada, hem ofert al llarg de tots aquests mesos moltes altres coses, espais i equipaments, hem posat personal propi a la seva disposició, i ens hem mostrat sempre oberts a col•laborar amb la intenció de millorar l'atenció que podem donar a Cornellà en qüestions de Salut, en actuacions de prevenció, de cribratge, etc., amb l'objectiu primordial d'aturar la pandèmia. En aquest cas, i en d'altres, hem trobat receptivitat i reciprocitat, i en algunes d'altres coses, no.

En qualsevol cas, sempre hem fet aquests oferiments sense cap condició, perquè hem actuat amb plena consciència de què cal un esforç comú, ampli, per treure'ns el més aviat possible del sotrac en què ens ha enfonsat la Covid-19. Esperem que tots aquests esforços es consolidin, i que es traslladin de la forma adequada a les necessitats de la ciutat.

Ara ja han passat les eleccions, per tant deixem una etapa enrere, i esperem desenvolupar el pacte signat, el febrer del 2019, en el marc del qual l'Ajuntament ha actuat fins ara, i que creiem que és hora de desplegar completament per part de Salut pel que fa a equipaments i dotació de personal. Esperem tenir davant un govern orientat a afrontar els reptes actuals, i amb voluntat de dialogar i de trobar espais de reciprocitat, perquè, per tal d'avançar, entenent els plantejaments i necessitats de cadascú segons la seva responsabilitat, els nostres són posar per davant la salut i el benestar de la població de Cornellà.

 

Cornellà fa servir l'espai de la Fira de Cornellà per a les vacunacions massives a la ciutat