Reempresa, prendre el relleu d’un negoci per evitar tancar-lo

L’any 2011 es va posar en marxa al Centre d’Empreses de Procornellà, amb la col·laboració de la patronal Cecot i Autoocupació, el punt Reempresa, que ha permès en aquest període evitar el tancament d’una trentena de petites empreses o negocis, associats a una seixantena de llocs de treball.

Reempresa és un “mercat” de compravenda d’empreses. Això vol dir que, mitjançant aquest servei, persones que per jubilació o per qualsevol altra raó volen vendre una empresa  o negoci, es posen en contacte amb emprenedors i emprenedores interessades a agafar el relleu o començar un nou projecte. Així, el negoci continua actiu i es facilita que també continuïn els llocs de treball associats, i s’indueix una inversió.

El punt del Centre d’Empreses de Procornellà, com d’altres a tot Catalunya, és on es troben aquests dos grups de persones, els qui volen deixar el negoci que funciona, i els qui en busquen un de nou per invertir o per començar, i a més els facilita totes les gestions que cal fer.

En el moment que es va posar en marxa, era una eina nova, responia en certa manera a la situació en què estàvem fa deu anys, reprenent el pols després d’una primera sotragada econòmica, i l’esgotament d’una generació. Ha estat una fórmula que, dins de la modèstia,  ha donat els seus fruits, i per tant, amb totes les dificultats que ens envolten, és una ocasió per valorar una bona notícia. I el més important, veure que amb fórmules que s’adaptin a les circumstàncies i realitats del món econòmic i laboral, es poden obtenir resultats, si hi ha una bona predisposició i col·laboració de totes les parts.