Solidaritat i civisme

El primer cap de setmana d’octubre ens torna a retrobar amb l’hospitalitat de la gent del barri Centre amb unes festes obertes i plurals. Un altre cop, s’evidencia l’esforç i la generositat de les entitats i en aquest cas es reforça amb un missatge de civisme i respecte. Estem tots convidats a gaudir i a compartir espais i moments que tornen a posar de manifest la nostra vitalitat com a ciutat. Els carrers i el Camp de les Aigües seran escenaris per veure cercaviles, esports, música i altres elements de la nostra cultura popular.
Alhora, molt a prop de les festes, al costat de l’Estadi Municipal, diumenge tenim l’oportunitat de gaudir i participar en la Cursa Popular, un esdeveniment esportiu que també té espai per un gest de complicitat amb la realització de la cursa solidaria, que aquest any es vincula a la lluita contra la violència masclista.
Finalment us convido a visitar un dia d’aquests l’exposició que es va inaugurar ahir al Castell sobre el 20è aniversari de l’Institut Gaudí de la Construcció, una mostra interessant de l’evolució d’aquesta entitat que va crear a la nostra ciutat el seu primer centre especialitzat en la formació d’oficis amb la finalitat de formar joves i treballadors en el sector de la construcció. Fan una important tasca formativa fomentant la inserció laboral, l’ocupació i la seguretat en el món de la construcció.
Una altra exposició recomanable es la que es podrà veure durant tot el mes d’octubre al Museu Agbar de les Aigües. Una mostra que recull la visió de l’aigua des de l’òptica de diferents fotògrafs de tot el món.