Tornem-hi!

Un cop passades les eleccions municipals, realitzats els primers anàlisis i reflexions, es va constituir el nou Ajuntament, i amb ell ja un nou grup de persones que han de governar i altres que tindran la responsabilitat de controlar la seva acció. Aquesta nova etapa que comença és molt diferent a les anteriors, almenys les que tenim més presents en la memòria més immediata. Cal seguir treballant però els nostres objectius no poden ser els mateixos. Ho he dit en molts fòrums, ho he dit a molta gent amb qui he parlat, ho vaig dir també en el discurs d’investidura davant del nou ple municipal, l'11 de juny. L’escenari han canviat, les necessitats de la ciutat també, i sobretot les preocupacions de les persones que hi viuen, que són la nostra primera i gran obsessió.

Són temps difícils, en què cal conservar i mantenir tot allò que hem aconseguit, amb els sacrificis que siguin necessaris però prioritzant l'acció en tot allò que no hem de renunciar. Sempre hem estat un Ajuntament auster, i ara la nostra aposta serà la contenció de la despesa, com a millor forma per poder afrontat aquest gran repte.

Però per tirar endavant això, necessitarem d’aquelles persones i col•lectius, que es vulguin implicar. Sempre he manifestat que no sóc partidari de la participació sense compromís. És molt senzill dir el que has de fer, però no col•laborar amb la seva execució i en la seva defensa. La creació de nous espais de compromís ciutadà, de revisar i trobar un nou consens social mitjançant un nou acord social contra la crisi, seran uns dels nostres grans objectius.

La meva aposta per aquests quatre anys és fonamentalment conservar i mantenir els equipaments i serveis que tant ens ha costat aconseguir, de seguir apostant per la innovació tecnològica, per replantejar formes de gestió d’acord amb els temps que vivim i que teníem oblidades, seguir preparant la ciutat per noves inversions.

El treball, la seguretat, la salut i l’educació, seran els nostres pilars d’acció. Tenim molta feina, molta responsabilitat, però també moltes ganes de començar a posar les primeres pedres per aconseguir-ho.