Un nou horitzó al davant

Aquest dissabte s’ha constituït el nou consistori de l’Ajuntament de Cornellà. Les eleccions han suposat un aval de la ciutadania a la feina feta en el darrer mandat, i un vot de confiança per governar la ciutat, durant els propers quatre anys, cap al projecte del PSC.

Penso que l’àmplia confiança que ha rebut la nostra candidatura dona un nou aval al nostre compromís polític, social i ètic. Vull expressar la meva gratitud per continuar caminant junts, i us asseguro exercir amb la proximitat del diàleg, actuar amb la franquesa de la responsabilitat cívica, democràtica i comunitària que representa per a mi ser l’Alcalde de la nostra ciutat.

És evident que Cornellà no es pot aïllar de la situació social que vivim. He explicat que desconfio de la política antipàtica, egocèntrica i destructiva; la política ha de ser entesa com a espai de confrontació d’idees, enèrgica en la seva defensa, però educada en les formes i respectuosa amb els rivals. Així mateix, cal exercir la política amb cura, sense enganys, i evitar conduir-la cap a la frustració o la impotència, i evitar navegar entre múltiples aigües.

La nostra de lluita és la mateixa de sempre, ni nova ni vella, afrontar i combatre la desigualtat i les injustícies socials. Volem actuar per garantir una transformació el més àmplia, i amb el consens més ampli possibles.

Tenim un nou horitzó de quatre anys al davant, que és on ara ens toca posar el focus: construir una ciutat integrada en l’entorn, més verda i més sostenible, més humana i solidària, més igualitària i combativa per erradicar la violència de gènere, més segura i cívica, i sobretot assumint que la crisi econòmica pot haver passat, però les seves conseqüències es poden cronificar en els col·lectius especialment vulnerables.

La política local ha de reivindicar el seu paper en els temps actuals, de soroll a les xarxes socials, de diàlegs intermediats per soliloquis quimèrics. Hem de reivindicar el pes de la proximitat: el dia a dia és real, no virtual. La política local és qui millor intueix les necessitats i carències que es viuen a qualsevol comunitat.

En definitiva, gràcies pel vostre recolzament i la vostra confiança, d’acord amb aquesta responsabilitat.

Reprenc la meva cita amb aquest bloc després del llarg període electoral, i ja amb poc temps per a més reflexions. I és que ja tenim aquí el Corpus, una nova edició de la nostra festa major, que s’encetarà oficialment amb el pregó de dijous que ve, a càrrec del Consell d’Infants de Cornellà.

Ens retrobem amb una festa que, també, requereix de la participació de tothom per poder-la fer realitat, i per poder-la fer el màxim de plena i plural possible. Per a això, hi treballen intensament un munt de persones, entitats i col·lectius, amb l’objectiu de compartir els bons moments que aquestes dates ens deixen sempre al record.

I no oblidem subratllar també el compromís que tenim tots per fer sempre del Corpus una festa igualitària, contra el sexisme i la LGBTIfòbia.

Podeu consultar tota la programació a la pàgina web http://www.cornella.cat/ca/Corpus.asp

Bona festa major a tothom!